home overnatting pannekaker priser
område historie bilder lenker kontakt

Vøringfossen

Omkring Eidfjord Gjestgiveri er det mye å se og oppleve. Vøringfossen, en av de mest oppsiktsvekkende fosser i Norge, ligger kun noen steinkast fra gjestgiveriet. Helt siden attenhundretallet har denne fossen vært en av landets fremste severdigheter. I dag kan en kjøre med bil til fossen på 15 min, men i gamle dager måtte en bruke hest og vogn. Fra Fossli Hotel har du en storslagen utsikt til fossen, som har en høgde på ca. 180 meter. Dessuten kan du ta en tur til foten av fossen, med eller uten guide. Husk å ta med regntøyet!

Kjeåsen

Noe du ikke burde gå glipp av er en tur til Kjeåsen. Dette er en gård som ligger som et ørnereir nesten 600m over Simadalsfjorden. Det synes nesten umulig å bo på et sted som dette, men gården er fortsatt i drift. Her har du en fenomenal utsikt over fjorden og Eidfjord. Det var først på syttitallet at det kom vei til Kjeåsen. Den ble bygd i forbindelse med kraftverkanlegget i Simadalen. Før den tid måtte folk gå langs en bratt og farlig sti for å komme opp til Kjeåsen. For de som liker utfordringen, finnes den gamle stien der fortsatt.

Hardangervidda

Den fineste opplevelsen, etter vår mening, er en tur på Hardangervidda. Vidda er det største høyfjellsplatå i Europa, mer enn 8.000 km². Siden 1981 er et område på 3.422 km² fredet som Hardangervidda nasjonalpark. Her finnes et helt unikt naturområde med stort mangfold av planter og dyr. Bl.a. reinsdyr, lemen og mange fuglearter m.m. Det finnes ingen veier, kun turstier. DNT har et utstrakt rutenett som tar deg fra hytte til hytte i et av Europas største urørte naturområder.

Dette er bare en liten del av hva du kan se og oppleve i Eidfjord og omegn.

Det er bl.a.:

For de som liker mer aktive opplevelser kan ta kontakt med Flat Earth.