Små Lars

home overnatting pannekaker priser
område historie bilder lenker kontakt

Litt historie om gjestgiveriet

Eidfjord Gjestgiveri ble bygd i 1896 i sveitserstil. På den tiden var navnet Sæbø Hotel, oppnevnt etter den første eieren Lars S. Sæbø. Pensjonatet var faktisk for lite til å kalles hotell, derfor ble navnet etterhvert endret til Eidfjord Gjestgiveri.

I den andre verdenskrig ble det i gjestgiveriet gitt husly til to britiske offiserer med familie på flukt for okkupasjonsmakten. Etter en lang og strevsom tur over Hardangervidda, og ved god hjelp av  noen av bygdas folk, klarte de å flykte med båt til Shetland. Etter krigen fikk både eieren av Eidfjord Gjestgiveri, Lars L. Sæbø og fire andre i bygda en britisk George-medalje.

I 1956 ble pensjonatet overtatt av en slektning og familien hans. I begynnelsen av sekstitallet ble de seks campinghyttene bygd og selve huset ble påbygd. Disse drev pensjonatet fram til slutten av nitti-tallet.

I 2002 ble Eidfjord Gjestgiveri overtatt, og etter grundig restaurering i år 2003/2004, gjenåpnet i 2004, og i 2007 ble pensjonatet utvidet med pannekakerestaurant og uteplass.